Атаката срещу Румен Гайтански идва от Делян Пеевски, а целта

...
 Атаката срещу Румен Гайтански идва от Делян Пеевски, а целта
Коментари Харесай

Адвокатът на Румен Гайтански: Атаката идва от Делян Пеевски, а целта е политическа

 

Атаката против Румен Гайтански идва от Делян Пеевски, а задачата е ясна – тя е политическа. Това сподели в предаването „ Тази събота “ Константин Симеонов, юрист на Румен Гайтански-Вълка.

Бизнесменът се е явил непринудено с юрист, арестуван е за 72 часа

„ Румен Гайтански се яви, с цел да бъдат осъществени избрани процесуално-следствени дейности. Предават се хората, които са изгубили борбата, а за него тя занапред стартира “, разясни той.

Припомняме, че Румен Гайтански-Вълка беше арестуван за 72 часа, откакто през вчерашния ден следобяд се съобщи непринудено. Той се проверява за заграбване на негарантиран заем от близо 150 млн. лв., като дружно с него в схемата е и някогашният изпълнителен шеф на Българската банка за развиване (ББР) Стоян Мавродиев, както и Иван Георгиев, който е представител на компанията „ Роудуей кънстръкшън “.

 37-годишен мъж е погубен с нож в парк в Бургас (СНИМКИ) България 1 мин. 37-годишен мъж е погубен с нож в парк в Бургас (СНИМКИ)  За пета година А1 оказва помощ за повишение на цифровата просветеност на възрастни с „ Интернет за всички: 55+ Съдържание от партньори 4 мин. За пета година А1 оказва помощ за повишение на цифровата просветеност на възрастни с „ Интернет за всички: 55+ "  Времето в събота: Жеги и местни стихии България 2 мин. Времето в събота: Жеги и местни стихии  Проф. Кантарджиев: Няма заплаха от зараза от маймунска шарка Тази сутрин 3 мин. Проф. Кантарджиев: Няма заплаха от зараза от маймунска шарка  Украйна унищожи основен съветски мост в региона на Курск (ВИДЕО) Светът 2 мин. Украйна унищожи основен съветски мост в региона на Курск (ВИДЕО)  „ Една гора се възвръща за десетки години “: Горски чиновници се борят с огъня Тази сутрин 3 мин. „ Една гора се възвръща за десетки години “: Горски чиновници се борят с огъня  Пожарът в планината Славянка: Вече 30 дни гори, гърците се молят за дъжд Светът 2 мин. Пожарът в планината Славянка: Вече 30 дни гори, гърците се молят за дъжд  37-годишен мъж е погубен с нож в парк в Бургас (СНИМКИ) България 1 мин. 37-годишен мъж е погубен с нож в парк в Бургас (СНИМКИ)  За пета година А1 оказва помощ за повишение на цифровата просветеност на възрастни с „ Интернет за всички: 55+ Съдържание от партньори 4 мин. За пета година А1 оказва помощ за повишение на цифровата просветеност на възрастни с „ Интернет за всички: 55+ "  Времето в събота: Жеги и местни стихии България 2 мин. Времето в събота: Жеги и местни стихии  Проф. Кантарджиев: Няма заплаха от зараза от маймунска шарка Тази сутрин 3 мин. Проф. Кантарджиев: Няма заплаха от зараза от маймунска шарка  Украйна унищожи основен съветски мост в региона на Курск (ВИДЕО) Светът 2 мин. Украйна унищожи основен съветски мост в региона на Курск (ВИДЕО)  „ Една гора се възвръща за десетки години “: Горски чиновници се борят с огъня Тази сутрин 3 мин. „ Една гора се възвръща за десетки години “: Горски чиновници се борят с огъня  Пожарът в планината Славянка: Вече 30 дни гори, гърците се молят за дъжд Светът 2 мин. Пожарът в планината Славянка: Вече 30 дни гори, гърците се молят за дъжд

Адвокатът на Румен Гайтански уточни още, че предприемачът се е явил в следствието не през вчерашния ден (16 август), а завчера сутринта (15 август), когато се е свързал с проверяващите от Комисията за противопоставяне на корупцията.

Гайтански е минал границата умерено, добави юристът

„ На 15 август в 14:30 часа той отиде там с юрист Красимир Донков, само че беше върнат. Това е документирано. Очевидно в комисията нямаха подготвеност или избираха по кое време да бъде импортирана мярката за неотклонение в съда. Може би дежурните съдии не ги устройваха. Но по този начин или другояче, през вчерашния ден в 15 часа той наново отиде там и го задържаха “, описа още юрист Симеонов.

Той е безапелационен, че Румен Гайтански-Вълка не се опасява за живота си. „ Говорихме с него и той ми сподели: „ Аз не съм мишок, с цел да се укривам “. Говориха, че той е търсен, само че няма такова нещо. Проблемът е, че на 15 август, когато е било направено постановлението, прокуратурата не е била подготвена “, разясни Константин Симеонов.

Според източници на bTV Иван Георгиев ще апелира размера на гаранцията

Адвокатът на Румен Гайтански призна, че не е осведомен с детайлности към заема от близо 150 млн. лв., само че съгласно него схемата е същата като с КТБ, единствено мащабите били разнообразни.

„ Прокуратурата няма фикция и не може да измисли нещо по-качествено като обвиняване – и в двата случая има заграбване с подбуждане и помагачество. Проблемът с неналичието на обезпечения по заема не е на Румен Гайтански, а на цялото управление на банката, освен шефът е подписал тези документи. Да не приказваме, че кардинално подобен заем не би следвало изобщо да се отпуска “, безапелационен е той.

Трима са привлечени като обвинени поради заема от 150 млн. лв. от Банката за развиване

Адвокатът на Румен Гайтански разяснява и връзката сред предприемача и почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед доган. Според него и тук схемата е сходна – нападат се избрани хора, за им се вземе бизнеса.

 

Вижте във видеото какво още сподели адвокат Константин Симеонов.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР